۲۸ فروردین ۱۳۹۲، ۱۲:۲۷

اخبار کوتاه/

پرورش کرم ابریشم در آذربایجان شرقی توسعه می یابد

پرورش کرم ابریشم در آذربایجان شرقی توسعه می یابد

تبریز - خبرگزاری مهر: رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربایجان شرقی از توزيع جعبه تخم نوغان و 15 هزار اصله نهال رايگان توت بين نوغانداران و علاقمندان به پرورش کرم ابریشم در تمامی شهرستانهای سازگار به پرورش و تولید پیله تر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر مسعود محمدیان صبح امروز چهارشنبه در حاشیه جلسه معاونین این سازمان در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اثرات و نتایج برگزاری اولین همایش منطقه ای توسعه صنعت نوغانداری، در منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس گفت: بنا داریم پرورش کرم ابریشم  را در کلّ استان آذربایجان شرقی توسعه داده و با توجه به سازگاری اقلیمی و عمل آوری پیله تر ونیز رویش نهال توت درشهرستانهایی که در منطقه خشک و گرم قرار گرفته و آب و هوایی مشابه جلفا دارند اقدام به توزیع تخم نوغان و نهال توت نماییم.

وی با بیان اینکه علاقمندان جهت پرورش کرم ابریشم در شهرستانهای خدافرین، کلیبر، مرند، شبستر، آذرشهر، اسکو، ورزقان و ... می توانند با مراجعه به دفتر امور نوغانداری مدیریت بهبود تولیدات دامی سازمان (اتاق 105) نسبت به ثبت نام خود جهت دریافت نهال و تخم نوغان اقدام نمایند افزود: در نخستین گام با هدف ترویج و گسترش این صنعت در شهرستانهایی که برای نخستین بار اقدام به تولید پیله تر می کنند جعبه های تخم نوغان به صورت رایگان از سوی این سازمان ارائه می شود و باید گفت که برنامه ریزی های لازم جهت توسعه صنعت نوغانداری در آذربایجان شرقی انجام پذیرفته است که امیدوارم بهره برداران و فعالان این عرصه از فرصت بوجود آمده به نحو شایسته بهره برداری نمایند.

رئيس سازمان جهادکشاورزي استان با اشاره به اینکه هزینه سرمایه گذاری در این حوزه درمقایسه بادیگربخشهای کشاورزی، کمتر بوده وزمان بازگشت سرمایه نیزسریعتر است گفت: با ایجاد یک تاکستان در منطقه، امکان بهره برداری بین 15 تا 20 سال فراهم شده و هزینه های نگهداری سالانه نیزچندان قابل ملاحظه نیست .

تولید بذر سیب زمینی در شهرستان بستان آباد

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بستان آباد گفت: تهیه بذر مناسب و متناسب با شرایط اقلیمی استان یکی از دغدغه های بهره برداران بخش زراعی بوده که خوشبختانه این امکان از این پس برای کشاورزان فراهم می شود.

حسین فروغی اظهار داشت:  سالهاست کارشناسان از وابسته بودن صنعت کشاورزی به تولید بذر مناسب سخن می گویند و همواره کشاورزان در تولید و تأمین آن با مشکل مواجه بوده اند که با توجه به کاشت سالانه 1500 هکتار محصول سیب زمینی در سطح اراضی زراعی این شهرستان و تولید بالغ بر 48 هزار تن محصول سیب زمینی، از جمله برنامه های در دست اجرای این مدیریت، توسعه کاشت ریز غده های سیب زمینی یا مینی تیوبرهاست که از لحاظ ژنتیکی خالص و عاری از هر نوع بیماری و آفت گیاهی به شمار می آیند.

وی افزود: استفاده از بذر اصلاح شده مزایایی مانند افزایش تولید محصول و ماندگاری بذر در زمین را دارد که این موضوع موجب می شود تا دستاورد کشاورزان از سطح زیر کشت محصولات به چند برابر افزایش یابد.

کد خبر 2034508

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha